Apetit sexual la femei și bărbați: cum îl stimulezi?

Apetit sexual la femei și bărbați: cum îl stimulezi?

Îți dorești o viață sexuală activă, condimentată cu nopți fierbinți și orgasme multiple, așa că te preocupă detaliile ce pot să îmbunătățească performanțele în dormitor, și ale tale, și ale partenerului sau partenerei. Se poate întâmpla ca dorința de a face sex să se diminueze din diverse cauze fizice, fiziologice și mentale, de aceea este important să cunoști detalii despre diferențele de apetit sexual la femei și la bărbați și despre cum să stimulezi libidoul pentru a readuce pasiunea în cuplu.

Apetitul sexual la femei

Femeile sunt considerate sexul frumos, iar din punct de vedere al vieții intime ele sunt sexul emoțional, pentru că acordă o mare importanță apropierii sufletești, dincolo de actul fizic în sine. De aceea apetitul sexual al unei femei este influențat de un complex de factori, printre care afecțiunea față de partener, nivelul de educație, mediul social  și universul cultural în care trăiește.

Multă vreme nevoile sexuale ale femeilor au fost considerate un subiect tabu, de aceea există încă rețineri din partea unora de a vorbi despre aceste lucruri firești în viața unui adult și de a recunoaște dorințele pe care le au și fanteziile sexuale care le cutreieră gândurile.

Metode de stimulare a apetitului sexual la femeiPentru că sunt ființe emoționale, conduse de un vârtej de senzații, gânduri și impulsuri, femeile au nevoie de stimulare fizică și mentală pentru creșterea apetitului sexual. 

Ca să se destindă și să fie accesibilă fizic și emoțional, o femeie trebuie să primească gesturi tandre, de confirmare a sentimentelor partenerului și de manifestare a intimității la un nivel superior, care să includă, pe lângă atingeri, și alți stimuli precum sunete, imagini și arome.

Există o gamă largă de obiecte și accesorii de stimulare sexuală pentru femei, ce determină inițierea unui preludiu atent și excitant, care să ajute la dezinhibare totală și la creșterea apetitului sexual, astfel încât ambii parteneri să simtă cât mai multă plăcere.

O altă metodă de stimulare a apetitului sexual la femei o reprezintă diferite tehnici de masturbare, prin care se creează o senzație plăcută de excitare, sunt stimulate organele genitale și zonele erogene și se ajunge la orgasme puternice, nivelul libidoului este adus la maxim, iar momentele de cuplu se anunță într-adevăr fierbinți și pasionale.

Apetitul sexual la bărbați


Este o realitate fiziologică faptul că bărbații se gândesc la sex mai mult decât femeile și simt mai des nevoia unui contact sexual. Această diferență de libido este considerată vinovată de multe probleme de cuplu, infidelități, inhibiții și reprimări ale propriei sexualități.

În practică lucrurile nu stau chiar așa. Fiecare om are ritmul sexual propriu și rezonează la stimuli diverși, nu doar la instinctele primare. Există multe sfaturi și puține certitudini despre cum ajungi la orgasm în funcție de vârstă, starea de sănătate, nivelul de stres și atracția pe care o simți față de parteneră.

În plus, apetitul sexual la bărbați poate fi influențat negativ de boli cronice, de suprasolicitare, oboseală, probleme cu greutatea, stres, anxietate sau depresie.


Metode de stimulare a apetitului sexual la bărbați
Nivelul de excitare la bărbați poate fi crescut prin utilizarea unor jucării sexuale, vizionarea de filme pentru adulți, prin masaje erotice, masturbare și nu în ultimul rând prin stimularea mentală pe care aceștia o simt în legătură cu partenera lor și cu actul sexual în sine, pe care îl văd ca pe o satisfacție a trupului și o împlinire a egoului personal.

Se recomandă stimularea și penetrarea cu ajutorul unor jucării sexuale pentru cupluri, care să-i ofere bărbatului diversitatea pe care și-o dorește în viața intimă și nivelul de excitare de care are nevoie pentru partide de sex reușite, care să-i confirme valoarea propriei masculinități.

Ambii parteneri vor avea un apetit sexual mai bun când utilizează în timpul actului sexual stimulente și lubrifianți și încearcă să diversifice momentele intime prin jocuri de rol, poziții de sex noi și accesorii erotice sofisticate. 

Un bun început pentru stimularea apetitului sexual este comunicarea sinceră, deschisă, prin care partenerii să-și împărtășească fanteziile și fetișurile, pentru a scăpa de inhibiții și a stimula dorința de a satisface și a fi satisfăcuți sexual și emoțional. 
Comentarii