Care sunt cele mai bune vibratoare și cum îl alegi pe cel potrivit

Care sunt cele mai bune vibratoare și cum îl alegi pe cel potrivit

Jucăriile sexuale oferă persoanelor plăcere sporită în timpul actului sexual. Vibratoarele sunt printre cele mai des întâlnite jucării pentru adulți, datorită faptului că produc maxim de satisfacție. Fie că îți dorești o aventură solo sau împreună cu partenerul, vibratorul va crea o atmosferă aparte, provocatoare și intimă.

Dacă vrei să găsești vibratorul ideal pentru tine, însă, ești la început de drum și nu cunoști formele, funcționalitățile și marimile, consultă ghidul pe care ți l-am pregătit. Apoi, vei putea alege articolele erotice potrivite gusturilor și nevoilor tale!


Cum alegi cel mai bun vibrator: caracteristici, modele și funcționalități


Vibratorul potrivit te va ajuta să îți cunoști mai bine corpul și să descoperi ce îți provoacă plăcere și orgasm. Dacă vrei diversitate în relația sexuală cu partenerul, atunci, jucăriile erotice vor pipera momentele intime și veți experimenta o parte din fanteziile voastre. Pentru a spori plăcerea, trebuie să cunoști câteva caracteristici ale vibratoarelor.

Materialul vibratorului


Jucăriile sexuale trebuie să fie create din materiale body-safe pentru a beneficia de surplusul de plăcere dorit și de sănătatea organului. Acest lucru este obligatoriu indiferent dacă produsul este destinat pentru orgasmul feminin, pentru masturbarea masculină sau pentru jocurile și aventurile de cuplu.

Pentru a preveni arsurile, iritațiile, bășicile, reacțiile alergice sau infecțiile bacteriene, este important să oferi o atenție sporită materialului ales. Vinilul, cauciucul, textura jelly, PVC-ul, cyberskinul sau unele vibratoare din sticlă colorată pot cauza neplăceri în timpul actului sexual.

Printre cele mai răspândire materiale de vibratoare care oferă plăcere și sunt body-safe se numără:

 • Siliconul. Produsele din silicon sunt stabile, hipoalergenice, rezistente la temperaturi extreme și la fricțiune. Materialul este ușor de curățat: se va spăla cu apă și săpun după fiecare utilizare și poate fi dezinfectat prin fierbere, sub 10 minute.
 • Oțelul medical inoxidabil. Vibratoarele din oțel medical inoxidabil sunt durabile, rezistente la umezeală, netede și plăcute la atingere. Se spală cu apă călduță și săpun sau cu soluții speciale. Păstrează vibratorul într-o husă cu țesătură de mătase sau satin.
 • Aluminiul. Vibratoarele din aluminiu sunt rezistente la coroziune și se încălzesc ușor. Asemenea celui din oțel, jucăria erotică din aluminiu trebuie spălată cu săpun antibacterian și păstrată în husă.
 • Sticla. Vibratorul de sticlă este neted, rigid, transparent și foarte rezistent. Se spală cu apă și săpun sau cu soluție specială.
 • Piatra naturală. Vibratoarele pot fi din granit, marmură, jad, cuarț roz sau obsidian. Netede și dure, ele pot avea grade diferite de porozitate în funcție de fiecare rocă în parte. Consultă informațiile de curățare aferente tipului de piatră ales și te vei bucura, în siguranță, de vibratorul preferat.
 • Alte materiale pot fi: lemnul, titanul anodizat, TPR-ul (un tip de plastic moale), ABS (un tip de plastic tare) sau ceramica glazurată.

Zona stimulată


Vibratoarele pot fi folosite pentru o zonă intimă sau pentru mai multe. Există jucării erotice perfecte pentru a stimula clitorisul, pentru punctul G, pentru vagin, pentru anus dar și vibratoare pentru bărbați- pentru prostată, cât și vibratoare cu dublă sau triplă acțiune.

Mărimea jucăriei erotice


Mărimea este un aspect important. Dimensiunea necorespunzătoare poate provoca durere sau, dimpotrivă, nu ajută la obținerea satisfacției. Reține! Mărimea vibratorului trebuie aleasă în funcție de zona pe care vrei să o stimulezi. De asemenea, există vibratoare de mici dimensiuni, care pot fi transportate în geantă și folosite în drumeții sau în aventurile spontane din locurile publice. Totodată, jucăriile variază de la mărimea „de buzunar”, menționată anterior, până la vibratoare ce depășesc dimensiunile normale ale unui penis.

Intensitatea vibrațiilor


Alegerea intensității vibrațiilor unei jucării sexuale depinde de modul în care îți face plăcere să te masturbezi. Există articole cu vibrații fine, delicate sau puternice. În plus, pentru mai multă diversitate, poți opta pentru cele care au intensitatea reglabilă.


Forma și designul vibratorului


 • Vibratorul clasic. Vibratorul clasic este tipul de jucărie erotică foarte asemănătoare unui penis adevărat. Este prezent în foarte multe dimensiuni, oferind o penetrare profundă sau mai puțin adâncă. Poate fi folosit de către bărbați, femei sau în cupluri.
 • Vibratorul de tip bullet. Vibratorul glonț este mic și subțire, putând fi transportat în geantă fiindcă nu depășește 10 cm. El este folosit, în special, pentru stimularea clitorisului sau pentru o penetrare de suprafață. Vibratoarele de tip bullet sunt excelente pentru jocurile solo feminine sau pentru actual sexual de cuplu.
 • Vibratorul Rabbit. Vibratorul Rabbit este potrivit pentru femeile care doresc o penetrare profundă a vaginului sau a anusului, cât și o stimulare plăcută a clitorisului. 
 • Vibratorul Wand. Vibratorul Wand este o jucărie sexuală modernă care oferă numeroase plăceri și senzații. Wandul are avantajul că poate stimula sfârcurile, clitorisul, vaginul, penisul, testiculele sau anusul.
 • Vibratorul G-Spot. Acest vibrator este conceput special pentru punctul G, deci, este folosit exclusiv de către femei. 
 • Vibratorul de tip ou. Vibratorul ou este folosit de către femei pentru stimularea clitorisului. Asemenea vibratoarelor glonț, acesta poate fi transportat în geantă.
 • Vibratorul cu degete și limbă. Dacă îți place actul sexual condimentat, în care nu doar organul este prezent în timpul acțiunii, atunci vibratorul cu degete și limbă este potrivit pentru tine. 
  • Vibratoarele speciale pentru limbă pot fi folosite de către parteneră în timpul sexului oral; acestea vor stimula în principal organul masculin.
 • Vibratorul pentru prostată și perineu. Destinat cu precădere pentru bărbați, vibratorul pentru prostată are numeroase nivele de rotație și vibrație, sporind confortul și senzațiile plăcute.


 • Dopul anal. Dopul anal este o jucărie erotică specială pentru stimularea anală. Acesta are formă alungită, fiind mai ascuțit la vârf și mai bombat la bază pentru a nu aluneca. Poate fi folosit individual sau în cupluri.


 • Vibratorul pentru cupluri. Jucăriile sexuale pentru cupluri vor dinamiza atmosfera din timpul actelor sexuale. Există vibratoare cu stimulare dublă care oferă ambilor parteneri plăcere reciprocă, indiferent de orientarea sexuală. 

Alegerea unui vibrator ideal poate fi, adesea, o activitate dificilă. Nu este exclus ca, uneori, să păstrezi numeroase articole sexuale în „lista dorințelor” sau în coșul de cumpărături fără a putea reuși să iei o decizie.

Ghidul prezent te ajută să îți înțelegi corpul mai bine, în funcție de acțiunile care îți oferă cea mai mare plăcere. Așa, poți opta pentru un vibrator de clitoris, de vagin, de anus, de prostată pentru cupluri sau cu acțiune dublă sau triplă.


Combină vibratorul cu sexul și condimentează atmosfera intimă a relației tale! Începe întotdeauna cu o mărime și o intensitate ușoară a funcțiilor vibratoarelor pentru a te putea bucura de un maximum de confort, plăcere și senzualitate! 


Comentarii