Cum ajungi la orgasm - TOP 10 cele mai bune sfaturi

Cum ajungi la orgasm - TOP 10 cele mai bune sfaturi

Viața intimă este un subiect tabu pentru multe femei și destul de mulți bărbați, dar, este important să îți dai seama ce îți face plăcere, cum te simți în largul tău alături de partener sau parteneră și cum să te autosatisfaci, atunci când simți nevoia de plăcere sexuală. 

Ești în căutarea extazului, a acelui fior pe care-l simți când atingi punctul culminant al excitației sexuale. Este vorba despre orgasm, caracterizat prin senzații fizice intense și o stare psihică relaxată, plină de mulțumire.

Ca să ajungi la orgasm și să te simți în al nouălea cer, ai nevoie, uneori, de câteva sfaturi pe care ți le prezentăm în continuare:

Încearcă autostimulare manuală


Cea mai comună formă de a ajunge la orgasm este masturbarea, adică, autostimularea, excitarea manuală a organelor sexuale. Apelează la tehnici de masturbare a zonelor genitale pentru a cunoaște plăceri intense prin explorarea propriului corp.

La femei, clitorisul este organul cel mai sensibil la autostimulare și, excitându-l, vei obține orgasme intense. Vaginul este și el preferat pentru masturbare manuală sau cu diferite obiecte. La bărbați, apăsarea sau frecarea penisului duc la obținerea unor orgasme puternice și se manifestă, de cele mai multe ori, prin ejaculare.

Explorează-ți fanteziile sexuale


Dincolo de plăcerea fizică, orgasmul are și o importantă latură psihologică, emoțională. Dă frâu liber fanteziilor tale sexuale, îmbracă-te în lenjerie sexy și spune-i partenerului /partenerei ce jocuri de rol îți fac plăcere. Poți să te filmezi ca să-ți urmărești mișcările și gesturile, vei simți o senzație plăcută, excitantă, care te va aduce mai aproape de extaz.

Practică exerciții Kegel


Pentru partide de sex reușite și orgasme multiple este indicat și pentru femei și pentru bărbați să-și lucreze musculatura pelviană. Cu cât mușchii pubococcigieni sunt mai tonifiați, cu atât crește abilitatea de a strânge și relaxa controlat această zonă a corpului, pentru plăceri intense ale ambilor parteneri.

Alege poziții de sex variate


Explorează-ți sexualitatea și încearcă poziții de sex variate, ca să afli ce-ți face plăcere și ce te satisface mai mult. Elementul de noutate este foarte excitant și vei simți orgasme puternice, atunci când faci sex pentru prima oară într-o poziție despre care nici nu știai că există.

Masează zonele erogene 


Orgasmul se poate obține prin autostimulare, prin penetrare dar și prin excitarea pe care o oferi partenerului sau partenerei. Masează  zonele erogene ale partenerului în timpul preludiului, de exemplu, prin stimularea prostatei, masează-ți propriul trup în timpul actului sexual, pentru un plus de plăcere sau aplică un masaj al zonelor genitale simultan cu penetrarea. Toate aceste atingeri sunt metode sigure să ajungi la orgasm și să-l menții pentru mai multă vreme.

Oferă și primește sex oral


Multe cupluri ajung la orgasm prin sex oral, aplicat ca preludiu sau continuat până la finalul actului sexual. Pentru bărbați, este foarte excitant să primească o felație îndelungată, iar femeile trăiesc orgasme intense atunci când li se face cunilingus. 

Utilizează jucării sexuale


Pentru obținerea unor orgasme puternice, apelează la toată gama de jucării sexuale, care sunt folosite atât în timpul masturbării, cât și ca instrumente erotice pe care partenerii le utilizează pe toată durata actului sexual. 

Folosește lubrifianți sexuali


Ca să umezești și să destinzi zonele erogene atât pentru tine, cât și pentru partener sau parteneră, folosește stimulente și lubrifianți care să facă mai ușoară frecarea, autostimularea, masajul sau penetrarea. Senzațiile pe care le simți sunt mai puternice, iar orgasmele multiple nu vor întârzia să apară.

Gustă specialități afrodisiace 


Orgasmul este simțit și produs la nivel tactil, dar, implică toate simțurile: vizual, auditiv și, nu în ultimul rând, gustativ. Ca să te bucuri de orgasme spectaculoase, încearcă mâncăruri afrodisiace precum ciocolată, stridii, sparanghel, căpșuni, fructe de mare, stropite de un vin roșu aromat care să încălzească atmosfera. Sporește plăcerile din dormitor gustând frişcă, miere sau şampanie de pe trupul partenerei sau partenerului.

Relaxează-te și mișcă-te natural 


Obținerea orgasmului este una dintre cele mai importante etape din timpul contactului sexual, pentru că oferă plăcere și satisfacție. Aceste senzații se trăiesc pe deplin dacă scapi de inhibiții și temeri, îți relaxezi trupul și te miști natural, așa cum te simți tu cel mai bine.

La femei, orgasmul este obținut prin mișcări de tip contracții musculare la nivelul vaginului, vulvei și anusului, așa că, se recomandă relaxarea acestor zone ale corpului, pentru plăceri intense.

La bărbați, orgasmul are loc în momentul ejaculării, însă, există și posibilitatea de a experimenta orgasme intense fără ejaculare. Prin urmare, merită încercate tehnicile sexuale de relaxare și mișcările destinate excitării proprii și stimulării partenerei sau a partenerului.


Ține seama de aceste sfaturi ca să ajungi la orgasm mai repede și să trăiești senzații mai intense, și atunci când vrei să te satisfaci în singurătate și în compania persoanei iubite. Învață să-ți cunoști trupul și experimentează tehnici sexuale noi, care să-ți aducă un plus de plăcere, pentru o viață intimă împlinită.Comentarii