Cum se foloseste corect un vibrator: ghid pentru incepatori

Cum se foloseste corect un vibrator: ghid pentru incepatori

Ca să-ți condimentezi viața sexuală și să te bucuri de plăceri intense, senzații noi și experiențe inedite, apelezi la jucării sexuale pe care le folosești atât singur, cât și împreună cu partenerul sau partenera.

Printre cele mai apreciate accesorii erotice sunt vibratoarele, disponibile într-o gamă largă de modele, mărimi și culori, care-ți permit zeci de jocuri sexuale incitante, de la stimulare și excitare până la masturbare și fantezii de cuplu. 

Dacă ești la început în această aventură a plăcerilor fără limite, îți prezentăm în continuare un ghid practic pentru cum se folosește corect un vibrator, ca să trăiești la cote maxime împlinirea sexuală pe care ți-o oferă. 

Ce trebuie să știi

Folosirea vibratorului nu este dificilă, dar este necesar să cunoști câteva detalii atunci când cumperi primul tău vibrator, fie că este vorba despre un model clasic de vibrator, un vibrator glonț, vibrator iepuraș, o baghetă pentru masaj sau vibrator anal.  


Inspectează vizual înainte de desigilare

Atunci când primești cutia în care se află vibratorul verifică să fie în regulă coletul, să aibă ambalajul intact și sigiliile în perfectă stare. De obicei aceste jucării sexuale sunt împachetate în pungi transparente așa că inspectează vizual conținutul, ca să te asiguri că ai primit exact ceea ce ai comandat.

Acesta este un detaliu important, pentru că ai nevoie de mărimea și modelul care să ți se potrivească, iar dacă vei constata ulterior că nu reprezintă ce-ți trebuie, nu mai poți returna produsul, din motive de igienă.

Caută în cutie broșura cu instrucțiuni și citește-le cu atenție înainte de-a desigila punga în care se află vibratorul, ca știi dacă mai sunt lucruri pe care trebuie să le faci înainte de folosirea lui pentru plăceri intense.


Desigilează și curăță vibratorul

Dacă totul este în ordine, desigilează vibratorul și curăță-l înainte de prima utilizare, respectând instrucțiunile de folosire. De obicei vibratorul este spălat cu apă călduță și săpun lichid, având grijă să nu pui un jet puternic, pentru a evita ca apa să pătrundă la baterii sau să strice butoanele. Ca să scapi de acest stres, poți să optezi pentru un vibrator impermeabil, pentru că este mult mai ușor de curățat. Pentru uscare folosește o cârpă moale, care să nu lase scame.


Dezinfectează vibratorul după utilizare

Un tratament similar este necesar după fiecare utilizare. Igiena corectă este importantă, pentru că un vibrator intră în contact cu zonele genitale, care sunt foarte sensibile și trebuie ferite de iritații sau infecții intime. 

Citește cu atenție instrucțiunile și igienizează vibratorul în funcție de materialul din care este realizat: vei curăța cu alcool un vibrator de plastic, iar pentru vibratoare de silicon vei utiliza geluri antiseptice sau apă fierbinte. 

Este necesară uscarea integrală înainte de următoarea utilizare, iar dacă vrei să-ți fie mai ușor atunci când cureți vibratorul, poți să-l folosești cu prezervativ. Acest lucru te va ajuta să-l igienizezi mai repede, mai ales dacă l-ai folosit anal, dar senzația de vibrare pe care ți-o oferă va fi un pic mai redusă.

Cum alegi vibratorul potrivit pentru tine

Ca să beneficiezi de cel mai bun vibrator pentru tine, studiază ofertele de pe site-urile de jucării sexuale și alege vibratoare pentru femei sau vibratoare pentru bărbați în funcție de preferințele tale și ale partenerului. Ține seama de câteva criterii care să te ajute pentru o alegere inspirată:


Puterea vibratorului

Optează pentru vibratoare de 220 volți ce penetreaza prin masare și relaxează delicat  mușchii încordați. Acestea includ între 10 și 20 de moduri de vibrații și sunt prevăzute cu cablu USB pentru încărcare. Pentru un control intuitiv alege modele cu buton poziționat la baza vibratorului, pe mâner. 


Setările vibratorului

Ești la început în folosirea de vibratoare, așa că trebuie să alegi modele de vibratoare cu setări multiple, ca să începi treptat cu aplicarea lor și în același timp să ai ocazia de a experimenta și de a afla ce-ți place și ce te excită, dintre zecile de moduri de utilizare ale unui vibrator performant

O alegere inspirată este un vibrator pentru stimularea clitorisului, prevăzut cu vibrații intense dispuse pe diferite trepte. Această jucărie erotică versatilă poate fi utilizată solo sau în doi, pentru stimulare, excitare și masarea zonelor erogene, pentru mângâieri prelungi și jocuri erotice pline de imaginație.

Poți să optezi pentru vibratoare care stimulează simultan punctul G și clitorisul, mai ales că aceste modele sunt de obicei  dotate cu telecomandă wireless, deci sunt perfecte pentru utilizare în timpul partidelor de sex în doi. Dacă vreți un plus de distracție în dormitor, alege un vibrator tip iepuras (rabbit), care luminează în întuneric.

După ce te-ai obișnuit cu folosirea unui vibrator, poți să treci la modele cu bile în interior și mișcări în plan orizontal, pentru senzații intense în timpul utilizării, atât la excitare exterioară, cât și la penetrare.


Forma vibratorului

Alege vibratoare cu forme realistice, pentru a beneficia de plăceri cât mai apropiate de actul sexual cu partener. Dacă vrei să te bucuri de stimularea puternică a zonelor erogene poți să încerci un Glont vibrator metalic sau de modele de vibrator curbat pentru stimularea punctului G. Forma vibratorului masaj trebuie să fie cu cap rotunjit și maner ergonomic.


Materialul din care este realizat vibratorul 

Pentru că va pătrunde în zonele intime care sunt sensibile, alege vibratoare realizate din materiale non-toxice, fără ftalați și verifică să fie produse body safe, din texturi hipoalergenice și testate dermatologic. 

Alege vibratoare din silicon moale și neted, metale inoxidabile, sticlă silicată, ceramică glazurată, fără porozități.


Sunetul vibratorului

Optează pentru vibratoare silențioase, care să-ți producă plăcere fără a te distrage în vreun fel. Modelele rezistente la apă pot fi folosite și în cadă, la duș sau în jacuzzi, așa că muzica de relaxare și melodiile romantice asigură tot fondul sonor de care ai nevoie în timpul jocurilor erotice alături de partener sau în clipele solo de plăceri intense.


Cum se folosește corect vibratorulÎncepe cu un preludiu

Relaxează-te, închide telefonul, pune o muzică lascivă și trage draperiile, ca să ai o atmosferă romantică. Aprinde lumânări parfumate și pregătește patul pentru clipele de plăcere ce vor urma. 

Masează trupul tău și al partenerului cu degetele și palmele pe care ai aplicat un strop de ulei aromatizat încălzit puțin. Atinge încet zonele erogene și, atunci când simți că te cuprinde o relaxare plăcută, înseamnă că ești gata să experimentezi vibratorul.


Pornește de la viteza minimă

Pentru că ești la început și încă înveți cum se folosește corect un vibrator, începe cu treptele mai lente ale acestei jucării sexuale atât de versatile și de ofertante. Dacă-l folosești ca jucărie sexuală în timpul partidelor în doi, experimentează împreună cu partenerul senzațiile pe care le oferă fiecare funcție a vibratorului.

Chiar dacă arzi de nerăbdare, manevrează vibratorul lent, cu mișcări controlate, ca să simți pe deplin plăcerile pe care ți le oferă, iar orgasmul va fi senzațional. Folosește și un lubrifiant, ca să simți mai intens penetrarea și vibratorul să alunece mai ușor.   

Joacă-te în voie cu clitorisul și vaginul, spune-i partenerului ce-ți place și lasă-l pe el să folosească vibratorul, apoi alternează penetrarea cu utilizarea vibratorului pentru un plus de excitare și orgasme multiple. Prima experiență de cuplu în folosirea unui vibrator cu funcții multiple reprezintă un joc erotic pe care ambii parteneri îl savurează la cote maxime.  


Aplică tehnici variate pentru excitare maximă 

Ai ales cel mai bun vibrator și ai pe noptieră cele mai tentante jucării sexuale, ca să te bucuri din plin de avantajele utilizării acestor accesorii erotice. Încearcă tehnici variate de excitare a zonelor erogene, ca să obții orgasm vaginal si orgasm clitoridian ori de câte ori vrei, pentru o stare de extaz total.

Uită de tabuuri și de inhibiții, pentru că imaginația ta este cea mai bună metodă de utilizare a vibratorului atunci când vrei să trăiești clipe de satisfacție sexuală totală. Folosește vibratorul respectând instrucțiunile și sfaturile prezentate și bucură-te de trupul tău prin toate simțurile, explorează plăceri noi și viața sexuală va fi mai împlinită, atât solo, cât și în cuplu.

Comentarii