Masajul și stimularea prostatei – Ce este și care sunt beneficiile

Masajul și stimularea prostatei – Ce este și care sunt beneficiile

Sexualitatea bărbaților este puternică și complexă, iar comportamentul masculin în universul erotic se bazează pe stimuli, senzații și fantezii aflate în legătură cu aparatul genital și, mai ales, cu prostata. Acesta este un organ sexual de dimensiunea unei mingi de golf, care înconjoară uretra, chiar sub vezica urinară. Masajul și stimularea prostatei sunt foarte importante la bărbații activ sexuali, pentru că prostata produce mare parte din lichidul seminal. Prin atingere și excitare, prostata se lărgește și se umple cu acest lichid pe care îl expulzează în timpul ejaculării.

Cum se realizează masajul și stimularea prostatei


Masajul de prostată (apărut în Japonia sub denumirea de milking) are ca scop eliminarea lichidelor stagnante care în timp contribuie la inflamația și umflarea prostatei. Un alt efect obținut prin stimularea prostatei este vascularizarea zonei respective, ceea ce duce la o îmbunătățire a funcției erectile. Masajul și stimularea prostatei pot fi realizate atât din interior, prin contact direct cu glanda prostată, cât și prin atingere exterioară: 

Masaj intern (de la anus)

Masajul intern reprezintă un procedeu delicat, de aceea, se recomandă consultarea unui specialist urolog pentru îndrumările necesare despre tehnicile care trebuie utilizate. În mod obișnuit, se realizează folosind degetul, dar, există și instrumente speciale care se introduc în anus, pentru că de acolo se poate atinge prostata cu ușurință, fără risc de durere. Este nevoie de pricepere și delicatețe pentru un masaj intern de prostată, deoarece, zona este foarte sensibilă. Se utilizează lubrifianți și se aplică o tehnică specială de stimulare fină, însoțită de penetrare, până se ajunge la glanda prostatică. Apoi, se începe masajul efectiv, prin mișcări ușoare înainte și înapoi. Pot apărea scurgeri de lichid seminal, iar senzațiile plăcute pot fi amplificate prin folosirea de accesorii speciale pe bază de microvibrații.

Masaj extern (pe perineu)

Masajul extern se realizează prin atingeri ușoare în zona perineului, de la baza organelor genitale către anus. Se folosește ulei afrodisiac pentru masaj erotic, iar nivelul de excitație este maxim, pentru că perineul este puternic vascularizat, fiind considerat punctul G al bărbaților. Un masaj extern de prostată este mai simplu de realizat decât un masaj intern și reprezintă un moment important în cadrul unui preludiu reușit, pentru că asigură eliberarea de inhibiții și duce la un alt nivel intimitatea în cuplu.

Ce beneficii aduc masajul și stimularea prostatei


Prin masaj și stimulare se revitalizează prostata, iar beneficiile acestor mișcări și atingeri sunt remarcabile:

Diminuează disconfortul cauzat de afecțiuni ale prostatei

Masajul și stimularea prostatei sunt benefice pentru sănătatea masculină, căci, previn apariția unor afecţiuni ale glandei, frecvente atunci când bărbaţii nu au o viață sexuală regulată. Este vorba despre probleme precum incontinență urinară, disfuncții sexuale, prostatită, pietre sau infecții la vezică. Prin eliberarea tensiunilor și lichidelor acumulate la nivelul prostatei, masajul și stimularea previn problemele de sănătate și ameliorează simptomele afecțiunilor existente. Înainte de folosirea antibioticelor în ameliorarea afecțiunilor asociate acestei glande, masajul prostatei era considerat cel mai eficient tratament al prostatitei.

Eliberează tensiunea sexuală

Masajul și stimularea prostatei sunt metode excelente pentru eliberarea tensiunii sexuale, piedică frecventă care pune în dificultate tot mai multe cupluri. Senzația de relaxare oferă o stare generală de bine, contribuie la creșterea încrederii în sine și la deschiderea totală către partener.

Ajută la obținerea unor erecții mai puternice

Prostata reprezintă cea mai complexă zonă erogenă masculină, o glandă bogat vascularizată, centrul senzațiilor de extaz și sursa orgasmelor memorabile. Bărbații își doresc performanțe sexuale deosebite și sunt frustrați când acestea nu se ridică la nivelul așteptărilor. Prin masajul și stimularea acestei zone erogene, se obțin erecții puternice și de lungă durată, mai ales, dacă se folosesc uleiuri aromatice stimulante.   

Contribuie la o viață sexuală împlinită 

Prin masaj și stimulare de prostată, bărbații ating maximul de libidou, iar viața sexuală este mai variată și mai împlinită, fiind condimentată cu aceste atingeri intime care produc orgasme spectaculoase. Dificultățile de erecție rămân o amintire, iar ritmul sexual al cuplului este din nou alert și vibrant, ca la prima noapte petrecută împreună. 

Ce accesorii se folosesc pentru masajul și stimularea prostatei 


Pe lângă masajul și stimularea prostatei cu ajutorul degetelor și a palmelor, se folosesc uleiuri afrodisiace, lubrifianți aromați și jucării sexuale pentru bărbați care transformă atingerile și mângâierile în adevărate show-uri erotice, spre satisfacția ambelor parteneri.

Cu multiple beneficii pentru sănătatea fizică și emoțională, masajul și stimularea prostatei îmbunătățesc viața sexuală și readuc pasiunea în cuplu, pentru nopți fierbinți și orgasme multiple.


Comentarii