Tehnici de masturbare pentru femei și bărbați

Tehnici de masturbare pentru femei și bărbați

Sexualitatea ne însoțește pe tot parcursul vieții, dar, în perioadele de adolescență, tinerețe și maturitate, se manifestă în toată puterea ei. Experiențele erotice sunt cele mai intime moduri de a ne cunoaște trupul, iar masturbarea este o metodă consacrată de întâlnire cu plăcerea, cu senzația de extaz și de eliberare de inhibiții.

Ce este masturbarea


Masturbarea se realizează în intimitate și constă în stimularea organelor genitale pentru a obține plăcere sexuală prin atingerea propriului corp. Este practicată de femei și de bărbați deopotrivă, în solitudine sau în prezența unui partener care poate fi un spectator al show-ului erotic sau se masturbează în același timp, pentru o dublă plăcere.

Beneficiile masturbării


Acest act natural al satisfacerii propriei sexualități are numeroase beneficii fizice, fiziologice, mentale și emoționale:

  • reduce stresul cotidian;
  • ajută la calmarea durerilor și migrenelor;
  • micșorează tensiunea sexuală înainte momentelor fierbinți în doi;
  • ajută la apropierea sexuală și crearea intimității în cuplu;
  • reprezintă un mod plăcut de cunoaștere a propriului corp și a zonelor erogene; 
  • reduce tensiunea hormonală dinaintea menstruației; 
  • ajută la calmarea insomniilor prin relaxare și eliberarea tensiunilor sexuale; 
  • stimulează producția de endorfine; 
  • relaxează și induce o stare de bine;
  • crește nivelul de satisfacție maritală și sexuală.

Zone de masturbare la femei


Clitoridiană

Reprezintă cea mai utilizată zonă de masturbare la reprezentantele sexului frumos. Pentru obținerea unor senzații plăcute, ce pot să ajungă până la orgasm, se recomandă folosirea de stimulente și lubrifianți pentru femei 

Vaginală

Zona vaginului este susținută de un ţesut muscular foarte puternic și care are un mare potențial excitant, reprezentând, de altfel, locul unde se obține extazul prin masturbare. 

Vaginală + clitoridiană

Combinarea celor două zone într-un răsfăț al simțurilor duce la plăceri intense și la satisfacții sexuale depline.

Anală

Masturbarea anală reprezintă o provocare plăcută și poate deveni o sursă de extaz prelungit prin folosirea de lubrifianți și uleiuri aromatice. 


Tehnici de masturbare pentru femei


Masturbare cu vibrator

Reprezintă cea mai apreciată tehnică de masturbare, pentru că oferă experiențe realiste, iar femeile se simt împlinite atunci când ating orgasmul cu ajutorul unui vibrator performant, sigur și excitant. 

Stimulare manuală

Explorarea propriului corp cu ajutorul mâinilor este tehnică clasică de masturbare, prin care femeile își cunosc ritmul sexual, află cum le place să fie atinse și care sunt mișcările care le declanșează cele mai plăcute senzații.  Fie că sunt atingeri ale zonelor erogene, introducerea degetelor în vagin sau masajul clitorisului, stimularea manuală relaxează, excită și duce la momentul de climax mult așteptat. Masturbarea la duș sau în cadă poate aduce un plus de satisfacție prin mângâierile apei și relaxarea în baia cu spumă.Tehnici de masturbare pentru bărbați


Masculinitatea se exprimă prin sexualitate încă din perioada pubertății, iar, pentru bărbați, atingerea plăcerii maxime prin ejaculare este un lucru foarte important pentru satisfacția sexuală și emoțională.

Strângerea în pumn

Reprezintă cea mai utilizată tehnică de masturbare la bărbați și constă în strângerea pumnului în jurul penisului, prin presare ușoară și plimbarea în sus și-n jos, pentru stimularea erecției. Se recomandă utilizarea de lubrifianți pentru bărbați care să asigure o alunecare nedureroasă și să sporească senzația de plăcere.

Pompa pentru penis

Presiunea exercitată de o pompă pentru penis ajută la o masturbare masculină intensă, care duce la o erecție puternică și conferă senzația de control a propriei sexualități, prin stabilirea momentului în care se ajunge la orgasm. Există o gamă largă de accesorii sexuale pentru momente fierbinți în pat, la duș sau în fața oglinzii.

Păpușa gonflabilă

Reprezintă o metodă realistă de masturbare, pentru că oferă senzația unui act sexual veritabil, dat fiind că este utilizat un echipament care redă în detaliu formele unei femei. Penetrarea este adâncă, iar senzația de plăcere este asigurată prin textura din care este realizată păpușa: un material fin cauciucat, elastic și dur în același timp.

Prin masturbare, bărbații și femeile întâlnesc plăcerea, își înțeleg corpul, reacțiile și sexualitatea, devin mai încrezători în propriul trup și mai experimentați în jocuri erotice pentru o viață intimă împlinită.Comentarii